content image

Botox behandeling

content image

Botox  is wereldwijd de bekendste en meest gebruikte van alle injectables. Snel, eenvoudig en veilig, want er is al meer dan vijftig jaar ervaring met dit middel in de medische wereld.
In de zestiger jaren werd Botox voor het eerst toegepast bij neurologische aandoeningen, zoals spasmen en tics van gelaat en hals, en vanaf 1989 werd het ingezet voor cosmetische toepassing. Wanneer Botox met mate wordt aangewend door een ervaren arts geeft het een ontspanning van de aangezichtsspieren, waardoor het gezicht rustiger oogt. Voor de zogenoemde dynamische lijnen -veroorzaakt door uw mimiek- zoals fronsrimpels, voorhoofdslijnen en kraaienpootjes, is Botox  de beste oplossing.

Botox behandeling

Neurotoxines zoals Botox  blokkeren de prikkeloverdracht van zenuw naar spier, zodat de spieractiviteit wordt verminderd en rimpels, veroorzaakt door deze spieractiviteit, verdwijnen. Het resultaat van een botoxbehandeling is doorgaans na 3 tot 5 dagen zichtbaar en het effect houdt gemiddeld 4 tot 6 maanden aan. Indien regelmatig botoxbehandelingen plaatsvinden worden de behandelde aangezichtsspieren wat kleiner en slapper en ontwent u de mimiek op die plaats. De tijd tussen twee behandelingen neemt daardoor toe. Indien u stopt met de botoxbehandelingen herkrijgen de spieren hun oude kracht en bent u weer “terug bij af”! De werkzame stof in Botox is het botulinetoxine, een eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie Clostridium Botulinum. Dit eiwit wordt in uiterste kleine hoeveelheden, en sterk verdund, geïnjecteerd in de spiervezels die verantwoordelijk zijn voor de rimpels. Bijwerkingen komen vrijwel niet voor. Het is ook mogelijk om een specifieke behandeling te ondergaan tegen migraine / spanningshoofdpijn of overmatig transpireren.

Resultaat behandeling met botox

De Botox begint een paar dagen na de behandeling te werken en de spieractiviteit neemt dan af.
Na twee weken is het effect optimaal. De huid is veel gladder en de rimpels zijn veel minder diep. Het effect blijft minimaal 3 tot 6 maanden zichtbaar. Na meerdere behandelingen zal het effect steeds langer aanhouden. De meeste mensen herhalen, om het resultaat te behouden, de behandeling om de 6 maanden.